Hokalovi Blog

Blog

Nyitólap » 2011 » Október » 1 » Ázsiai vadlovakat telepítettek Hortobágyra!
09:49
Ázsiai vadlovakat telepítettek Hortobágyra!
   A másnéven prezewalski, vagy mongol vadló néven ismert lovakat most webkamerán keresztül tanulmányozhatjuk. A lovak azért kerültek a nemzeti parkba, mert előírássá vált, hogy létre kell hozni három területet. A, B és C szektort. Az "A" zónába olyan állatot kellett telepíteni, aki nem igényel emberi beavatkozást - azaz nem kell takarítani a területet, külön takarmányra nem szorulnak, és a tisztogatást is megoldják maguknak. A Hortobágyi Nemzetipark a prezewalski vadlovak mellett döntött.
   Hortobágy klímája, és a pusztáin élő növények megfelelnek a vadlovak igényeinek. A világ további négy állatkertjében találkozhatunk még ázsiai vadlovakkal, és mindegyikben - a magyarban is - megfigyelésket végeznek a webkamerákon keresztül.
   Az ázsiai vadló a háziasított lovak őseinek felelnek meg, és nagyon hasonlít a fjord kislóra, bár míg a prezewalskinak föláll a sörénye, a fjordnak csak így vágják, továbbá az ázsiai vadló nem rendelkezik üstökkel.

Fjord, és prezewalski lovak
Kategória: Lovak | Megtekintések száma: 2493 | Hozzáadta: Bocipaci | Helyezés: 5.0/2
Összes hozzászólás: 5
1 Spam
4 Connemara06  
Vadlovak de csodásak!Persze a fjordok is azok!

0 Spam
5 Bocipaci  
Szerintem is. Annyira jó lenne elmenni, de szerintem nbem lehet bemenni a területre, csak a kerítéshez vagy odamennek, vagy nem. (Bár szerintem nem, mert hatalmas terület... A kamerák értelme is csekély. xD)

1 Spam
3 sziucska  
Kalssz! chraspha chraspha

1 Spam
1 ghxy  
Nagyon hasonlít a fjord és a przewalski :D

0 Spam
2 Bocipaci  
Valban, bár találhattam volna jobb képet. %)

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]